Opstart

Når jeres barn starter hos os bliver opstarten og resten af barnets tid i dagplejen aftalt i tæt samarbejde med jer som forældre. Det er en stor omvæltning at komme hjemmefra første gang og da de små jo ikke har fornemmelse for tid, kan tiden virke lang til mor og far kommer igen. Det er vigtigt for os, at jeres barn får en god start og forbinder dagplejen med sine forældre og noget trygt og rart. Det kan desuden være en rigtig god ide, at vi kommer på et hjemmebesøg af en times varighed inden start, for at vi kan skabe en sammenhæng for barnet, så barnet føler vi også er en del af jeres liv. Dette kun hvis I har lyst, men det kan være en rigtig god hjælp for barnet, jer selv og os ift at knytte gode bånd fra start. I alle tilfælde vil det være en fordel, at starte lempeligt op med formiddagsbesøg de første dage. Evt. at far eller mor går et lille ærinde på 2. dagen. På 3. og 4. dagen kan I så putte barnet til middagsluren, og hente umiddelbart efter barnet er vågnet. På 5. dagen tager vi jeres barn op fra luren, og det bliver og spiser et lille frugtmåltid sammen med de andre børn. Hvis I har mulighed for at komme på korte besøg inden opstart, vil det bestemt være en fordel.

Vi anbefaler generelt at give små børn så korte dage som muligt, og naturligvis helt særligt i den første månedstid. Det er en stor mundfuld for et lille barn at skulle væk hjemmefra, og det skal bruge meget energi på at fordøje alle de nye indtryk. Derfor anbefaler vi også, at der den første månedstid ikke skal ske så forfærdeligt meget mere, når barnet kommer hjem igen.

Når jeres barn starter, vil det være en god ide at medbringe en lille fotobog med et par billeder i af jeres familie, som vi kan tage frem og kigge i, hvis barnet bliver ked af det eller blot vil have noget velkendt at forholde sig til i den første tid i dageplejen. Desuden meget gerne et tørklæde, som mor eller far har haft på, til at sove med eller trøstes ved.