Den daglige rytme

 

Dagsrytme

Herunder kan I læse om vores dagsrytme som det har været i Herskind. Vi vil holde samme rytme i Skanderborg, vi vil anskaffe os høns, og finde gode nye mål for vores daglige formiddagstur.

De børn der møder før kl. 8.30 leger eller kan hjælpe til med praktiske gøremål, som at folde vasketøj eller hjælpe med tilberedelse af maden. Som regel er det sådan, at når det andet barn er ankommet, går legen lystigt i gang.
Kl. 8.30 synger vi dagen ind med små fingerlege og klappesange. Børnene elsker denne stund hvor først flammefuglen kommer og tænder vores lys. Det er imponerende at se, hvor tidligt selv de allermindste begynder at gøre og synge med.
Ca. kl. 9 tager vi overtøj på, og når alle er klar går vi en dejlig tur i Hertha. I øjeblikket går vi først hen og "hjælper" med at fodre kalve, og dernæst plukker vi græs og mælkebøtter til hønsene, som også får vores skræller og madrester. Nogle gange går vi hen og henter grøntsager i rodkælderen, og snart skal vi se, når alle de nye grøntsager begynder at spire. Inde i drivhuset henter vi grønne blade, som smager godt og ser flotte ud på pizzaen. Nogle gange leger vi på løbebanen, som faktisk byder på virkelige udfordringer når man har små ben, og måske lige er begyndt at gå. Der er også en legeplads, foruden vores egen hjemme i haven, så vi keder os i hvert fald aldrig. På vores tur møder vi altid søde og rare folk, som vi lige skal hilse på, foruden en masse søde og frække katte.
Ca. kl. 10-10.15 er vi tilbage igen. I øjeblikket spiser vi det varme måltid i to hold, således at de yngste kommer ind lige efter vores gåtur, hvor de ældste leger endnu en halv times tid i haven.
Ca. kl. 11 begynder vi at pusle og putte børnene til middagshvil, med de mindste først, og de øvrige i rækkefølge efter træthed mm.
Ca. kl. 14 spiser vi et let måltid med brød og frugt.
De fleste eftermiddage går vi igen ud i haven og leger efter måltidet.